7 Eylül 2008 Pazar

KÖPEK EĞİTİMİ

Yemek köpeklerin çoğu için en büyük zevktir, öyle ki bunu köpeğinize uygun davranışları öğretmek ve onu ailenizin iyi huylu bir üyesi yapmak için kullana¬bilirsiniz. Köpeklerin farklı yemek tercihleri olduğu gerçeği bir yana, hayatta kalmak için yemek zorundadırlar. Bu yüzden, köpeğiniz yemek düşkünü olsun ya da olmasın mutlaka yemek için çalışacaktır; siz belki sadece doğru olan yiyeceği seçmek için bir çaba göstereceksiniz. Eğitmenlerin zil eğitiminde en sevdikleri nokta, bütün köpeklerde işe yaramasıdır.

ÖNEMLİ
Ödül olarak kilo aldırıcı bebek bisküvilerini kullanmayın. Kalori hesabına bakılırsa bir köpek bisküvisi kocaman bir şekerlemeyle aynı değerdedir. Bunun yerine havuç çubukları ya da daha az kalorili ve parçalanmış köpek gıdaları kullanın.


Zil çalışmasının başarısı ödüle değil zile vurgu yapılmasındandır. Köpekler bir kere oyunu kaptı mı, yemekten aldığı zevkten bağımsız olarak, neşeyle performans göstereceklerdir. Eğer köpeğiniz biraz titizse ödül çeşitlerinizi arada değiştirin, fazla kaçırırsanız günlük yemeğini kısarsınız.

Yemek yemeği seven köpekler için kalori problemi karşınıza çıkar. Zil yöntemi çok fazla yiyecek kullanımı gerektirir ama bu şişman bir köpeğiniz olacağı anlamına gelmez. Ödül boyutları küçük olmalı. Yarım santim civarında ve köpeklerin yiyebileceği şeylerden oluş¬malı. Eğer oldukça uzun bir çalışma geçirdiyseniz köpeğin ilk mamasını azaltabilir ya da ödül olarak bizzat o öğün yiyeceği mamasını kullana-bilirsiniz. Çalışma süreleriniz beş ila maksimum on dakika olmalı ve köpeğiniz çok fazla ödül yememelidir. Köpeğinize özel bir diyet uygulanıyorsa veterinerinize hangi yiyecekleri ödül olarak verebileceğinizi danışın.

Zil yönteminin güzel yanı köpeğe düşünmeyi öğretmesidir. Bu bir köpeğe ondan istenenleri nazikçe ve şiddet kullanmadan öğretme yoludur. Kalıcı ve kolay olmasının yanı sıra eğiten ve eğitilen için eğlencelidir de. İçinizden ne geçiyorsa, köpeğinize bu yöntemi kullanarak zevkle öğretin; en hoş ve çarpıcı becerilerden başlayarak.

http://www.hashisin.com/?p=25#more-25

Hiç yorum yok: